Torsten Liem, D.O.

Torsten Liem je njemački osteopat. Osnivač je i bivši izvršni direktor (1999.-2019.) Osteopathie Schule Deutschland (OSD).

Torsten Liem razvio je prve programe akademske nastave u Njemačkoj za osteopatiju, sportsku i dječju osteopatiju. Svoju osteopatsku obuku započeo je 1989. godine, studirao je na Školi klasične osteopatske medicine (SKOM), COC-u u kampusu Université libre de Bruxelles (ULB), Sveučilištu Wales i Dresden International University (DIU). Usavršavao se iz akupunkture u bolnici za tradicionalnu kinesku medicinu u Pekingu, Kina. Također je obučen za psihoterapiju, NLP, terapiju traume i hipnozu.

Torsten Liem je član General Osteopathic Council (GOSC) u Velikoj Britaniji, American Academy of Osteopathy (AOA)i Association of Osteopathy Schools Germany (VOSD). Urednik je i suosnivač časopisa Osteopathische Medizin (OM) i član Savjetodavnog odbora Međunarodnog časopisa za osteopatsku medicinu (IJOM). Također je upravni direktor Osteopatskog istraživačkog instituta (ORI) i član odbora Njemačkog društva za dječju osteopatiju (DGKO) i Europskog društva za dječju osteopatiju (EGKO).

Torsten Liem vodi nastavnu praksu osteopatije na Osteopathie Schule Deutschland (OSD) i Osteopathiezentrum Liem, oba sa sjedištem u Hamburgu. Urednik je i autor brojnih osteopatskih udžbenika i znanstvenih članaka te vodi blog o zdravlju. Također je objavio DVD seriju predavanja o kranijalnoj osteopatiji i CD o opuštanju. Torsten Liem inicijator je najvećeg kongresa osteopatije u Europi i predavač osteopatije s nastavnim aktivnostima u  Njemačkoj, Engleskoj, Argentini, Rusiji, Brazilu, Kanadi i SAD-u. Ima iskustvo kao predavač za različite stilove joge, kao i pristupe meditacije i terapije disanja. Torsten Liem također je razvio “bifokalnu integraciju”, osteopatski pristup liječenju rješavanja emocionalnog stresa i traumatskih utjecaja. U svom kliničkom radu kombinira osteopatske principe s principima klasične kineske medicine i joge, te s psihološkim i energetskim aspektima.

KNJIGE

Diferencijalne dijagnoze u dječjoj osteopatiji, 2019., Thieme, Stuttgart

Praksa kraniosakralne osteopatije, 2019., Thieme, Stuttgart

Kraniosakralna osteopatija, 2018., Thieme, Stuttgart

Ispitna pitanja iz osteopatije, 2018.; Haug, Stuttgart

Kontrolni popis Kraniosakralna osteopatija, 2018., Haug, Stuttgart

Fascia in the Osteopathic Field, 2017, Handspring Publishing, Pencaitland

Temelji morfodinamike u osteopatiji: integrativni pristup lubanji, živčanom sustavu i emocijama, 2017., Handspring Publishing, Pencaitland,

Vodič za osteopatiju: Parietalne tehnike, 2016., Elsevier, München

Osteopatija: ciljano oslobađanje blokada, 2016., Trias, Stuttgart

Osteopatija od A do Ž, 2015.; Haug, Stuttgart

Vodič za visceralnu osteopatiju, 2013., Elsevier, München

Morfodinamika u osteopatiji, 2013., Haug, Stuttgart

Osteopatsko liječenje djece, 2012.; Haug, Stuttgart

Dječja osteopatija: Nježni dodir u prvim godinama života, 2009., Knaur Mensana, München

Teorije osteopatskog mišljenja i djelovanja, 2008., Hipokrat, Stuttgart

Kongres počinje za

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Kontaktirajte nas!

Imate li dodatnih pitanja vezano za kongres slobodno nam se obratite.